Drenthe en Groningen paraat voor rellen. Politie bewaakt centrum Hoogezand. Veel politie in wijken en buurten in Groningen, Coevorden en Hoogeveen. Ondernemers beveiligen hun winkels in Groningen, Delfzijl, Winschoten en Meppel

Ondernemers timmeren etalages dicht in Winschoten. Foto: 112 Groningen

Of er echt rellen komen, is de grote vraag. Maar de angst zit er goed in bij ondernemers en andere inwoners van veel plaatsen in Drenthe en Groningen.

Alle auto's die het centrum van Hoogezand in en uit willen worden gecontroleerd door de politie. Houten platen voor de etalages in Winschoten en Delfzijl. Een winkel in Groningen haalt de hele winkel leeg zodat er niets te plunderen valt. Jongeren verzamelen in de wijk Lewenborg in Groningen. Politiebusjes rijden door de wijk Paddepoel in Groningen.

Een ondernemer in Meppel barricadeert dinsdagmiddag vast zijn winkel omdat hij heeft gehoord dat er vrijdag, dus over drie dagen, misschien rellen komen. Ouders van kinderen op een school in de buurt van Lewenborg wordt op het hart gedrukt de kinderen binnen te houden vanwege mogelijke rellen.

De berichten dat de rellen in Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam over zullen slaan naar gemeenten in Drenthe en Groningen, maken heel veel mensen bang. Op whatsappgroepen gaan oproepen tot protest rond, waarvan lang niet duidelijk is hoe waarheidsgetrouw ze zijn.

Lees hieronder de verslagen van de voorzorgsmaatregelen die vandaag genomen werden.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu