Huis voor vluchtelingen al verkocht

Een van de rijksgebouwen die minister Blok heeft aangewezen voor de opvang van vluchtelingen is recent verkocht. Het gaat om een woonhuis aan de Hooiweg 37 in Eelde.

Een van de rijksgebouwen die door minister Blok zijn aangewezen voor de opvang van vluchtelingen is recent verkocht. Het gaat om een woonhuis aan de Hooiweg 37 in Eelde.

De vrijstaande woning is door Makelaar Kamps, De Vries & Kamps uit Groningen verkocht aan een particulier. Het was in handen van de Staat, die het had verworven uit een nalatenschap. ,,Het is recent gepasseerd. Er komen echt geen vluchtelingen in'', laat makelaar Jacob de Vries weten.

Minister Blok heeft 55 leegstaande rijksgebouwen aangewezen waar vluchtelingen ondergebracht kunnen worden. In de provincies Groningen en Drentje gaat het om vier panden, maar eigenlijk dus drie. In Emmen zijn twee leegstaande rijksgebouwen geselecteerd. Een kantoorgebouw aan de Boslaan 18-20 (vraagprijs 2.750.000 euro) en het belastingkantoor in winkelcentrum De Weiert bij Dalipassage 17.

Dat zijn het voormalig steunpunt van Rijkswaterstaat, Meerweg 139 in Haren. Dat staat al meer dan een half jaar te koop. De oorspronkelijke vraagprijs van 825.000 euro is gedaald tot 675.000 euro

Blok heeft de 55 gebouwen in de afgelopen weken aangeboden aan de betrokken gemeenten voor het huisvesten van asielzoekers. De gemeenten kunnen de panden huren van het Rijksvastgoedbedrijf tegen een ‘kostendekkende huurprijs'.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.