Huishoudens krijgen tijdelijk onderdak in Lucasziekenhuis

In het voormalige Lucasziekenhuis in Winschoten mogen wat de gemeente Oldambt betreft vijf huishoudens tijdelijk wonen.

Meer huurders

Het gaat om een gedoogsituatie. Wethouder Erich Wünker (VVD) van de gemeente Oldambt sluit niet uit dat in de toekomst nog meer huurders in het complex komen. ,,Maar dat is mede afhankelijk van de plannen die eigenaar Vastgoud met het voormalige ziekenhuiscomplex heeft’’, zegt Wünker.

Er is toestemming gegeven voor tijdelijke huisvesting, mede vanuit veiligheidsoogpunt. Bij een leegstaand complex loop je het risico dat er ‘vreemde’ mensen in gaan rondneuzen. ,,Vanuit preventief oogpunt vinden wij tijdelijke huisvesting daarom een goede oplossing”, zegt Wünker. Eerder al besloot eigenaar Vastgoud vier organisaties onderdak te bieden.

Museale invulling

Wünker gaat er vanuit dat een nieuwe ontwikkeling voor het ziekenhuis terrein nog lang kan duren. ,,Voordat de plannen op tafel liggen en er gebouwd gaat worden ben je zo een paar jaar verder.” Hoewel de gemeente Oldambt geen eigenaar is van het terrein heeft ze wel ideeën over de invulling van het terrein. ,,Het moet sowieso versterkend voor de binnenstad zijn”, meent Wünker. ,,Je kunt bijvoorbeeld denken aan een museale invulling, of iets in de sfeer van retail en wonen.” Wünker beseft direct dat extra winkels naar Winschoten halen lastig kan worden, omdat Winschoten al te veel vierkante meters heeft. ,,We zijn bezig de binnenstad aan te pakken en het aantal vierkante meters winkeloppervlakte te verkleinen. Maar misschien komt er van Vastgoud een mooi idee.”

FOC een gepasseerd station

De realisatie van een Factory Outlet Centre vindt Wünker een gepasseerd station. Toch vindt hij dat het plan goede aspecten had. Zo meent Wünker dat als er een goed plan voor het ziekenhuisterrein komt het Stadspark er eventueel ook bij betrokken moet worden. ,,En het liefst ook nog de Blaauw locatie aan de Stikkerlaan. Maar wij kunnen veel vinden en willen. Feit is dat we geen enkele positie hebben op die locaties. Maar we zijn voortdurend in overleg met Vastgoud, denken ook mee met deze ondernemer en uiteindelijk komt er vast iets goeds uitrollen. Maar ik vind ook dat deze situatie niet te lang mag duren. De rotte kiezen in dat deel van Winschoten moeten we zo snel mogelijk opruimen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.