Huizen op lege vlakte volkswijk Winschoten

De lege vlakte aan de Jan van Galenlaan in Winschoten wordt volgend jaar deels opgevuld. Acantus bouwt er dan tien huurhuizen.

De Jan van Galenlaan ligt in de Zeeheldenbuurt, de grote naoorlogse volkswijk van Winschoten. Die bestond vooral uit rijtjeshuizen. Veel daarvan werden jaren geleden door Acantus, de eigenaar, gesloopt. Dit omdat ze verouderd waren.

Op sommige plekken werden nieuwe huur- en particuliere huizen, teruggebouwd. Aan de Jan van Galenlaan bleef echter een grasvlakte.

,,Maar daar gaan we volgend jaar dus nieuwbouw plegen’’, zegt woordvoerster Leonie Wedda van Acantus. ,,Er worden tien gelijkvloerse en levensloopbestendige huurwoningen neergezet. Twee zijn geschikt voor mensen die hulpbehoevend zijn en hebben bijvoorbeeld geen drempels. En dan nog twee blokken van vier huizen.’’

Al die tien woningen zijn geschikt voor een- of tweepersoons huishoudens. En voor huishoudens met een betrekkelijk kleine beurs. ,,Ze zijn namelijk bedoeld voor mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag’’, stelt Wedda.

Acantus gaat ervan uit dat er, ondanks de krimp die ook Winschoten raakt, belangstelling is voor de huizen. ,,Het past ook bij ons beleid om niet alleen te slopen maar ook nieuw te bouwen’’, zegt Wedda. ,,Het plan voor de Jan van Galenlaan hadden we al een tijdje. De uitvoering liet even op zich wachten omdat we de afgelopen jaren eerst andere projecten in Winschoten af wilden maken. Het verbeteren van woningen en nieuwbouw in Winschoten-Zuid bijvoorbeeld en ook in het centrum.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.