Hulp voor golfer en spreeuw in Vlagtwedde

Op de baan van de Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde worden woensdag veertig nestkastjes opgehangen. Die moeten én de golfers én de spreeuwen helpen.

Dat hoopt althans oud-boswachter Nico de Vries. Hij is door de bestuurders van de golfclub gevraagd mee te helpen bij het ophangen.

Vernielen

De golfers hebben al geruime tijd te maken met kraaien die engerlingen, larven van kevers, uit de bodem van de golfbaan pikken. Ze vernielen daarbij de baan. Spreeuwen eten de engerlingen ook maar halen ze ‘zachtzinniger’ uit de grond.

,,Door nestkastjes voor spreeuwen op te hangen, hopen we dat die vogel zich hier vestigt en de kraai voor is, zodat onze baan in betere staat blijft’, zegt clubsecretaris Abel Vos. ,,We zijn blij dat Nico de Vries, die veel weet van vogels, ons adviseert.’’

‘Die vogel heeft het niet gemakkelijk’

De Vries doet dat graag. ,,Ik ga proberen goede plekken in bomen te vinden van waar uit spreeuwen op de baan kunnen komen en engerlingen oppikken. Ik help de golfers graag maar doe het ook voor de spreeuw. Die vogel heeft het niet gemakkelijk. Ze maken graag nesten onder dakpannen maar de constructie van steeds meer huizen maakt dat onmogelijk. Deze nestkastjes, die helemaal voor hen zijn gemaakt, helpen deze soort hopelijk.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.