'ICT-ers kiezen liever voor hippe München dan scheepswerf in Papenburg'

De Meyer Werft Gruppe Duitsland zoekt per direct 250 technici. Wie aan de slag kan bij de scheepsbouwer uit Papenburg, krijgt een baangarantie tot 2030. Maar de animo voor een baan is gering, weet Günther Kolbe, woordvoerder van de scheepsbouwer.

Een jarenlange baangarantie, maar niemand heeft er trek in. Hoezo?

,,Het blijkt dat de stad Papenburg in het Emsland te geïsoleerd ligt in Duitsland. Papenburg is nou niet het centrum van de wereld. Wij hebben behoefte aan ICT-ers, maar die kiezen liever voor het hippe München of Hamburg.”

Cruisebouwer zoekt 250 technici en biedt ze baangarantie tot 2030
Lees verder

Maar mensen die affiniteit met scheepsbouw hebben kiezen toch voor de Meyer Werft, bekend van de cruiseschepen?

,,Ook dat ligt iets genuanceerder. Wie iets met schepen heeft kiest voor water. Dus dan zijn werven aan de Oostzee of Lübeck, of zelfs Delfzijl weer interessanter.”

Hoe kun je de ICT-ers en andere technici dan toch verleiden naar Papenburg te komen?

,,Naast de baangarantie tot 2030 hebben we een eigen kinderopvang. We verstrekken gunstige leningen aan medewerkers als ze daarom vragen. Ook kunnen ze cursussen volgen, hebben we op medisch gebied veel te bieden, zoals eigen therapeuten en bieden we flexibele werktijden. En voor Nederlandse geïnteresseerden bieden we desgewenst Duitse taal les aan. Alles is te onderhandelen.”

Maar toch loopt het niet storm. Is het aanbieden van een premie de oplossing?

,,Zover zijn we nu nog niet. We hopen de vacatures te kunnen inlossen. Ik heb zojuist de eerste melding gehad. Je gelooft het niet, dat was een Nederlander.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.