Woningcorporatie Wold & Waard ziet af van eerdere plannen om twaalf huizen te bouwen op de plek van de huidige ijsbaan in Tolbert.

Dat melden burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier op vragen van raadslid Koos Siegers (ChristenUnie). Om de bouw van de nieuwe supermarkt van Poiesz mogelijk te maken, werden twee jaar geleden onder meer twaalf gedateerde huurwoningen aan de Leuringslaan gesloopt.

De voormalige gemeente Leek deed de toezegging dat elders twaalf nieuwe huurhuizen zouden verrijzen. Bij voorkeur moest die nieuwbouw plaatsvinden in de kern van Tolbert of anders in het dorp Leek.

Onrust

De ijsbaanlocatie in Tolbert was hiervoor in beeld. Dat leidde in 2018 tot onrust onder mensen die aan de Tolbertervaart en de Oldebertweg wonen. Zij vreesden verstoring van het uitzicht vanuit hun huizen.

B en W laten nu weten dat de herontwikkeling van de ijsbaanlocatie die nodig is voor de bouw van twaalf woningen op deze plek, niet haalbaar is gebleken. In dat geval had voor de ijsbaan een andere plek moeten worden gevonden. Daarbij werd gedacht aan de aanleg van een ijsbaan achter de CazemierBoerderij.

Begin dit jaar duidelijkheid

In de eerste helft van dit jaar moet duidelijk worden, waar de twaalf compensatiewoningen gaan verrijzen. Hierover is de gemeente in gesprek met corporatie Wold & Waard.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen