Idolaat van Kensington, vooraan in Delfzijl

Idolaat van de Nederlandse rockband Kensington zijn ze: Marije van Lint, Mariëlle van Eck en Barbara Berends. Ze reizen de band overal achterna, dus ook naar Delfzijl.

Ze stonden donderdag al vanaf 17.00 uur vooraan het podium, te wachten tot 'hun' band speelt. Ze wilden koste wat kost vooraan staan. Vanuit Breda, Zwolle en Utrecht reisden de dames gedrieën naar een van de noordelijkste puntjes van het land.

,,Het is een hele toffe band met goede muziek'', vindt het drietal. Dat de setlist (de nummers die ze spelen, red.) vaak hetzelfde is, is geen probleem voor de fans: ,,Elke show is anders.'' De drie - inmiddels - vriendinnen ontmoetten elkaar via sociale media, door Kensington. Ze zijn zelfs al samen naar het buitenland geweest voor optredens. En er staan er nog een paar op het lijstje: Zaterdag is de band te zien op het Belgische festival RockWerchter in Werchter en over een paar weken gaan de dames naar het WoodstockFestival in Polen.

De bandleden weten wie ze zijn: ,,We hebben ze al heel vaak ontmoet, ze weten wie we zijn. Die herkenning krijg je als ze op het podium staan'', aldus het drietal. Maar verliefd? Nee, die tijd hebben ze gehad.

Kensington speelt donderdagavond van 21.30 uur tot 22.45 uur op het hoofdpodium in Delfzijl.

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.