Ieder kind een iPad op basisschool Baflo

Leerlingen van christelijke basisschool Ichthus in Baflo krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar vanaf groep 4 allemaal een eigen iPad.

Ook in de eerste drie groepen wordt met de iPad gewerkt, maar daar worden de tablets gedeeld. Voor de in totaal 85 leerlingen zijn 75 exemplaren aangeschaft.

‘Vooropgaan’

,,Als kleine dorpsschool in het hoge Noorden willen we hiermee laten zien dat we meegaan, of zelfs vooropgaan, met de ontwikkelingen in het onderwijs’’, verklaart leerkracht Thea Offringa.

,,In de 21ste eeuw zijn digitale middelen niet meer weg te denken. Wij willen leerlingen voorbereiden op hun toekomst door hen te leren die te gebruiken.’’

Proef

Binnen de christelijke koepel VCPO Noord-Groningen deed Ichthus Baflo vorig jaar als eerste een proef in groep 4 en 8 met de digitale methode Snappet en bijbehorende tablets. Die zijn nu ingeruild voor opgeknapte tweedehands iPads.

Cbs De Meander en de Borgschool in Winsum stappen in het komende schooljaar eveneens over op de iPad. Hoe het zit met de openbare scholen van Lauwers & Eems weet Offringa niet. Ichthus wordt straks samen met obs Mathenesse in Rasquert gehuisvest in een nieuwe brede school op de grens van beide dorpen. ,,Maar dat staat hier los van.’’

Boeken

De invoering van de iPad betekent overigens niet dat alle boeken de deur uitgaan, benadrukt Offringa. ,,Schrijven leren we natuurlijk met de hand, maar ook voor rekenen gebruiken we een schrift als klad.’’

De ‘digitale start’ van het nieuwe schooljaar wordt maandagmorgen feestelijk gevierd met een openingshandeling en taart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.