Imca Marina verlaat De Vicarie, maar blijft trouwen in Oldambt

MIDWOLDA De Vicarie in Midwolda is zo goed als verkocht. Het voormalige woonhuis van Imca Marina leverde maandag bij de onlineveiling 415.000 euro op.

,,Ik wist het helemaal niet, ik ben druk aan het verhuizen. 415.000 euro zeg je? Ik vind het goed, prima. Het ligt al tijden bij de bank, voor mij was het al afgedaan.” Het nieuws doet haar niet zoveel. Dat ze zaterdag de deur in Midwolda definitief achter zich dicht moest trekken, dát was moeilijk.

‘Altijd gezellig’

Naast woonhuis was de monumentale boerderij aan de Hoofdweg ook een trouwlocatie en horecagelegenheid. ,,Het was in Midwolda altijd gezellig. Ik vond het geweldig dat er mensen kwamen op zondag, dat bedrijven er hun feesten vierden.” De zangeres van het levenslied zette haar geliefde boerderij in 2012 te koop, nadat ze haar faillissement had aangevraagd. ,,Ik kon het na het vertrek van mijn ex niet alleen aan. Dat heeft me altijd gespeten en het spijt me nu nog altijd.”

De boerderij uit 1898 was populair. ,,Er zijn 43 biedingen gedaan. Normaal gesproken ligt dat aantal tussen de vijftien en twintig”, zegt Cees den Bakker van BOG Auctions. Helemaal rond is de verkoop van de Vicarie nog niet. De bank heeft nog vijf dagen de tijd om het bod goed te keuren. ,,Maar in de praktijk komt het bijna nooit voor dat de bank zo’n bod afwijst”, aldus Bakker.

Liever Groningen

De verkoop markeert het einde van een tijdperk. ,,De afgelopen twee maanden heb ik heen en weer gereisd tussen Groningen en Hem. Dat was heel hectisch. Hoewel ze nu ‘in de mooiste boerderij en in het mooiste dorp van Noord-Holland’ woont, was ze liever in Groningen gebleven. ,,Maar er kwam nooit reactie op mijn vraag of iemand ergens een huis voor me had. In Noord-Holland lukte het meteen.”

Wat de toekomst brengt? ,,Ik blijft gewoon trouwen in Oost-Groningen.” De boekingen voor de huwelijken, Imca is buitengewoon trouw-ambtenaar in Oldambt, stromen binnen. Vooral uit Winschoten. ,,Ik heb al een mooie plek geregeld om te slapen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.