In Beeld: Droge worst blijft favoriete hapje Noorderlingen

Drenten en Groningers zijn nog altijd dol op droge worst, maar ze zijn er de afgelopen jaren wel minder van gaan eten.

Dat blijkt uit een enquête van Dagblad van het Noorden en Enigma Research onder duizend leden van RegioNoordPanel, ter gelegenheid van de tiende editie van de Droge Worst Test.

Sinds de vorige enquête in 2009 daalde de groep mensen die wekelijks droge worst eet van 29 naar 24 procent. De groep die de typisch noordelijke lekkernij wekelijks koopt liep terug van 30 naar 20 procent. De droge worst is echter onveranderd met afstand de favoriete snack op feestjes. Mannen eten meer droge worst dan vrouwen, ouderen eten meer droge worst dan jongeren en lager opgeleiden eten meer droge worst dan hoger opgeleiden, zo leert het onderzoek. Bijna negen op de tien ondervraagden zeggen droge worst (erg) lekker te vinden; slechts 7 procent eet de snack nooit.

De tiende Droge Worst Test vindt zondag 5 juni plaats tijdens de vrij toegankelijke ‘Dag van de Droge Worst’ in de Energy Barn op de Zernike Campus in Groningen. Bij deze jubileumtest beoordelen zeven lezersduo’s alle prijswinnende worsten tot nu toe.

Klik hier voor een grotere versie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.