In UMCG besmette patiënt overleden na corona-uitbraak Britse variant op verpleegafdeling. Aantal besmettingen in ziekenhuis in Groningen loopt op

Foto: ANP

Een van de patiënten die bij een uitbraak van de Britse variant in het UMCG besmet is geraakt met corona is afgelopen weekeinde overleden.

Vorige week werd bekend dat de patiënten in het Groningse ziekenhuis getroffen waren door de agressievere, Britse variant van het coronavirus.

,,Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en naasten van de overleden patiënt",  zegt bestuursvoorzitter Ate van der Zee. ,,Iedereen doet er echt alles aan om besmettingen te voorkomen, zeker op de werkvloer, en toch gebeurt het. Dat dit nu heeft geleid tot een uitbraak met meerdere besmettingen en het overlijden van één van de patiënten, doet ontzettend veel pijn en verdriet."

Aantal besmettingen verder opgelopen

Afgelopen weekend bleken nog eens 2 patiënten en 7 medewerkers besmet te zijn met coronavirus. Er zijn op dit moment in totaal 24 patiënten en 28 medewerkers positief getest.

Afdeling weer in gebruik

Verpleegafdeling C2 is dit weekend schoongemaakt en is weer geopend voor de reguliere zorg. De planbare operaties worden vanaf vandaag weer deels opgestart. Ondanks de uitbraak kon alle urgente zorg op de afdeling de afgelopen dagen wel veilig doorgaan.

Dit is volgens internist Marcel Levi het gevaar van de Britse variant .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus