In half uur bijna 1,5 ton voor uitbreiding van restaurant

Ristorante Pizzera Contini aan de Verlengde Hereweg breidt uit en vernieuwt zijn keuken. De investering: 140.000 euro. Eigenaar René Contini had het geld in een half uur bij elkaar, via crowdfunding.

,,Dat is heel snel'', zegt Jente van Haeften van Collin Crowdfund, het platform dat investeerders koppelt aan ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Voor de horeca is doorgaans meer tijd nodig om dit soort bedragen binnen te halen. Dat het geld voor het restaurant er zo snel was, komt volgens Van Haeften door de gevestigde reputatie van het het bedrijf. ,,Dat geeft investeerders vertrouwen. Ook de gunfactor speelt een rol. René Contini is een sympathieke man met een sympathiek verhaal. Ook dat spreekt investeerders aan'', aldus de woordvoerster.

Maar liefst 121 investeerders leenden Contini vier jaar gemiddeld 1150 euro tegen een rente van 7,5 procent. Daarmee kon hij beginnen met de uitbreiding en vernieuwing van zijn zaak, die al acht jaar op zijn verlanglijstje stonden.

'Banken doen niets meer in de horeca'

,,Wij zitten al jaren elke avond vol'', aldus de restaurant-eigenaar. Hij klopte bij diverse banken aan voor een krediet. Contini: ,,Dan komt er iemand bij je op bezoek, heb je een goed gesprek, maar als de aanvraag terecht komt bij iemand achter een bureau in het hoofdkantoor in Amsterdam, zegt die nee. Banken doen niets meer in de horeca.''

Hij besloot uiteindelijk zijn toevlucht te nemen tot crowdfunding. Daarvoor moest hij wel een drempel nemen. Contini: ,,Het is niet leuk om in brede kring bekend te maken dat je geld nodig hebt.''

Geen 'nee' meer

Door de aanbouw van een serre kan Contini het aantal zitplaatsen in het restaurant uitbreiden van 90 tot 154 en ontstaat er ruimte voor het houden van recepties, partijen en bruiloften. De vernieuwing en uitbreiding van de keuken stellen het bedrijf in staat actiever te worden op het gebied van catering.

Contini: ,,We zitten vrijwel alle dagen vol. Daardoor moet ik helaas vaak nee verkopen. Met de verbouwing hoop ik daar vanaf te zijn.''

De ondernemer viert de uitbreiding van zijn restaurant in het voorjaar met een feestelijke heropening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.