Groningen neemt afscheid van Meindert Schollema in overvolle Hippolytushal in Middelstum

In de Hippolytushal in Middelstum is vrijdagmiddag massaal afscheid genomen van de 6 december overleden oud-burgemeester Meindert Schollema.

Schollema kreeg 4 december een hartinfarct en overleed twee dagen later in het ziekenhuis op 69-jarige leeftijd.

Sociaaldemocraat in hart en nieren

Tijdens de indrukwekkende plechtigheid in de volle sporthal voerden zijn zoons Pieter en Bé het woord en vertelden over het leven van hun vader. Schollema was niet alleen een sociaaldemocraat in hart en nieren, maar ook verknocht aan zijn gezin en familie. Ook burgemeester Jaap Kuin van Pekela en columnist Erik Hulsegge spraken de aanwezigen toe.

CdK Paas en voorgangers wonen uitvaart bij

Onder de vele belangstellenden waren onder andere de voormalige commissarissen van de Koningin Max van den Berg en Hans Alders. Ook de huidige commissaris van de Koning René Paas was er, net als een groot aantal politici, onder meer uit de gemeenten Pekela en Loppersum.

Begraven in Toornwerd

Na afloop van de bijeenkomst werd de kist met Schollema door zeven voetballers van de voetbalvereniging Middelstum de sporthal uitgedragen. Vervolgens ging het in een lange stoet lopend naar het kerkhof in Toornwerd, waar Schollema is begraven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen