Infoversum

Infoversum verder als DOT

Infoversum

Het Infoversum heeft niet alleen een nieuwe eigenaar, maar ook een nieuwe naam. Het 3D-koepeltheater heet vanaf nu: DOT.

Bos & Bos Catering ontvingen de afgelopen weken zeker veertig suggesties voor een potentiële nieuwe naam voor het Infoversum. Uit de hele regio stroomden de ideeën binnen voor een naamswijziging van het in het oog springende theater in het Ebbingekwartier.

Inzendingen

Bosanova, Globe, Universum, The Pearl Inn, The Eyecatcher, De vliegende schotel, Calimero, Bolleboos, Dome Food, Saturnus, Baliekluiver, G-spot, Curved, Awesome Groon, Bolwerk, het is zomaar een greep uit de inzendingen van Groningers.

,,We hebben alle namen op ons laten inwerken en er serieus over gepraat in onze organisatie. Calimero vonden we grappig, Bolwerk heeft lang in de top twee gestaan, maar uiteindelijk is het een naam geworden die we zelf hebben bedacht: DOT’’, aldus de nieuwe eigenaren John en Renske Bos.

Kort, zakelijk en internationaal

De naam DOT heeft in de ogen van het echtpaar de kwalificaties die ze belangrijk vinden voor hun nieuwe aankoop. ,,Het is kort, zakelijk, internationaal, maar betekent ook lief en schattig. Het is een stip, een punt. Het is voor ons de meest geschikte benaming. We hebben besloten om alle inzenders, voor zover bekend bij ons, een kleine beloning te geven voor het meedenken.’’

De cateraar kocht het Infoversum een aantal weken geleden voor 4,5 ton van de curator. Het theater ging vorig jaar failliet nadat het 9,2 miljoen euro kostende project zestien maanden eerder was geopend.

Restaurant

Het futuristische gebouw wordt omgebouwd tot restaurant en congrescentrum en krijgt een groot, halfrond terras met meerdere ingangen.

Bos: ,,Met containers en glasplaten maken we er een soort festivalterrein van, met barretjes en een terras waar je urban-streetfood kunt eten en dat goed aansluit op het stadsstrand. De witte containers laten we bespuiten door getalenteerde graffity-kunstenaars voor een mooi vintage-sfeertje en dan worden ze tenminste niet ongewenst beklad.’’

De komende maanden wordt het pand voor 2,5 ton verbouwd, moet er een keuken in en komt er een aparte ingang voor de congresbezoekers. De opening staat gepland rond 1 oktober.

menu