Inspecteur Amerikaschool en Noordsuythoeve samen voor kledingbank Maxima

De Inspecteur Amerikaschool en mfc de Noordsuythoeve in Noordbroek werken samen met kledingbank Maxima. In een rode container gaan ze kinderkleding, schoenen en kinderboeken inzamelen.

Kledingbank Maxima heeft een tekort aan kinderkleding voor 4-15 jarigen en ziet in de winkel in Veendam te weinig Noordbroeksters. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag.

Noordbroekster minima

De container staat in de Noordsuythoeve. School en mfc hopen niet alleen dat hun actief veel kleding oplevert, maar ook meer Noordbroekster minima aanzet om gratis te komen shoppen bij Maxima Veendam.

Het initiatief kwam van ouders van de Amerikaschool. Die wilden een deel van de opbrengst van hun inzamelingsactie voor het schoolfonds, bestemmen voor kinderen uit de eigen regio via Maxima.

Duurzame samenleving

Directeur Ruud Zwinkels van de Inspecteur Amerikaschool en beheerder van het mfc, Johan de Vries, waren direct voor. Zij werken graag mee aan een duurzame samenleving, het bevorderen van solidariteit en steunen gezinnen met een laag inkomen.

De Vries sponsorde spontaan de kledingbak. ,,Je bent sociaal of niet.’’ Alle modieuze en schone kinderkleding en schoenen zijn welkom. Kort na te zijn geplaatst, stroomde de bak al over.

Kinderkledingbeurs

In het mfc werd een kinderkledingbeurs gehouden waar na afloop veel van de niet-verkochte stukken aan Maxima werd gegeven. Wie overtollige kinderkleding kan missen; bij Kledingbank Maxima komt het goed terecht. Transportweg 64, Veendam. Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.