Intercitybussen van Groningen naar Enschede en Eindhoven

In Nederland is vandaag een nieuwe vorm van openbaar vervoer van start gegaan: intercitybussen. Ze rijden onder meer vier keer per dag van Groningen en Haren naar Hengelo/Enschede en Apeldoorn/Eindhoven.

De Nederlandse tak van vervoerbedrijf Flixbus wil het aantal verbindingen de komende tijd fors uitbreiden. Het krijgt vooralsnog vergunning voor routes waar geen rechtstreekse treinverbindingen bestaan. Het Duitse moederbedrijf reed al rechtstreeks vanuit Groningen naar Hamburg, Kiel en Berlijn.
Door de start van de Nederlandse tak neemt het aantal groene Flixbussen van het bedrijf bij het Hoofdstation in Groningen flink toe. Reizigers moesten vanmorgen nog even zoeken naar de juiste bus. Ze hadden niet allemaal dezelfde Flixbus kleur en stonden op verschillende haltes.<

Even wennen voor iedereen, aldus de chauffeurs. Voor de kerst moeten alle bussen groen zijn en over WiFi beschikken. Ondanks de actieprijs van 1 euro (normaal 9, in de bus 23) zaten de bussen lang niet vol. Volgens Flixbus zijn voor de start ruim 3000 kaartjes voor de nationale lijnen verkocht.

Foto´s DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.