Interfurn Winschoten richt nieuw Ommelander Ziekenhuis in

Het Winschoter bedrijf Interfurn mag de medische inrichting van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda verzorgen.

Het bedrijf, in Nederland en België, toonaangevend in de wereld van laboratorium- en apotheekmeubilair en ziekenhuisinrichtingen, speelt daarmee een thuiswedstrijd en is daar zeer content mee. ,,We hebben de uitbreiding van het huidige Lucasziekenhuis in Winschoten in 1993 ook mogen doen. Het is fantastisch voor ons bedrijf dat we wederom zijn uitgekozen om deze mooie klus te doen”, zegt een enthousiaste Gerard Erents, algemeen directeur bij Interfurn.

Volgende week wordt begonnen met de productie, allemaal in eigen beheer. Er komt geen andere firma aan te pas. ,,Dat is ook onze kracht, zo kunnen we uiterst flexibel werken.”

‘Prachtige omzet’

Begin 2017 worden de eerste kamers in het nieuwe ziekenhuis ingericht. In het najaar van 2017 moet de klus zijn geklaard. ,,Al met al zijn twintig mensen van ons bedrijf een half jaar bezig met het werk. Het is een mooie opdracht en er is een prachtige omzet mee gemoeid”, zegt Erents, die niet kwijt wil wat de opdracht oplevert. De jaarlijkse omzet van het bedrijf, waar 57 mensen werkzaam zijn, ligt gemiddeld op ongeveer 10 miljoen euro. Ook voor dit jaar is de orderportefeuille goed gevuld.

Interfurn gaat in het nieuwe OZG patiëntenkamers voor 223 bedden ‘aankleden’, zes operatiekamers, de spoedeisende hulp, intensive care en de afdeling cardiologie inrichten.

‘Vriendelijke vormen’

Projectleider Harry Immenga schetst dat het interieur uitblinkt door ‘ronde, vriendelijke vormen’. De kleur wit is dominant aanwezig. Daarnaast wordt ook veel met hout gewerkt. ,,Dat geeft een warm gevoel. Al met al is het geen doorsneeinrichting.” De grootste uitdaging zit wat Immenga betreft in de balies. ,,Dat is echt ambachtelijk werk.” Over enkele weken is er een aantal proefkamers ingericht in de zusterflat bij het Lucasziekenhuis.

Ondertussen is het bedrijf ook bezig met de inrichting van Ziekenhuis Bronovo en MCH Westeinde in Den Haag, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. In België spitst het werk zich op dit moment toe op inrichting van scholen en laboratoria. Interfurn werk verder intensief samen met het bedrijf Acess uit Bergen op Zoom. Die firma levert de techniek voor dialyseapparatuur, Interfurn neemt de inrichting van de kamers voor zijn rekening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.