Inwoners Adorp met petitie naar provinciehuis

Ruim driehonderd inwoners van Adorp hebben een petitie ondertekend waarmee ze aangeven tegen de afsluiting van de Molenweg Noord te zijn. De petitie wordt komende woensdag op het provinciehuis overhandigd aan gedeputeerde Fleur Gräper.

Het voornemen van de provincie om de Molenweg Noord af te sluiten stuit al langere tijd op verzet. De provincie paste de plannen iets aan, maar dat veranderde weinig aan het protest.

Auto’s kunnen vanuit de achtergelegen wijk daar straks niet meer de weg opdraaien, maar moeten eerst terug naar café-restaurant het Witte Hoes. ,,De dorpsgrens verschuift, waardoor het verkeer op de N361 al vanaf het Witte Hoes harder zal gaan rijden’’, liet dorpsbelangen al eerder weten. Ook speelt een rol dat wijk achter de noordkant van de Molenweg minder snel te bereiken is in geval van calamiteiten.

De petitie wordt door de inwoners van Adorp gezien als laatste middel om nog iets te kunnen veranderen. ,,Het ondersteunt nadrukkelijk dat het ons ernst is om Molenweg Noord open te houden. Wij voelen ons onvoldoende gehoord en hebben gemeend om op deze wijze onze argumenten tegen de afsluiting kracht bij te zetten’’, laat Pieter Duijser namens de bewoners van de Molenweg weten.

Foto: Google Streetview

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.