Inwoners Groningen, Haren en Ten Boer mogen zegje doen over herindeling

Tijdens drie inloopmarkten kunnen inwoners van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer zich laten informeren over de aanstaande herindeling. Ook mogen ze er hun zegje over doen.

Zo kunnen ze over de herindeling in gesprek gaan, vragen stellen of opmerkingen plaatsen. Ook ideeën aanleveren of aandachtspunten benoemen behoort tot de mogelijkheden. Bezoekers van de bijeenkomsten kunnen ook aangeven over welke onderwerpen de gemeenten in hun ogen afspraken moeten maken.

De inloopmarkten gelden als voorbereiding op de gemeentelijke herindeling die per 1 januari 2019 een feit moet zijn. Binnenkort, op 13 september, wordt een besluit genomen over het zogenoemde herindelingsontwerp. Daarin staat waarom de herindeling noodzakelijk is en wat daarvan de meerwaarde is.

Op dinsdag 30 augustus kunnen mensen van 19.30 tot 21.30 uur terecht in zowel het gemeentehuis van Ten Boer als het Werkplein van de gemeente Groningen op het Europapark. Een dag later is de bijeenkomst op dezelfde tijden in het Postiljon hotel in Haren.

Na het vaststellen van het herindelingsontwerp door Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen wordt het stuk tot en met 16 november ter inzage gelegd. Ook daarna volgen nog informatiebijeenkomsten. Mensen kunnen dan bovendien zienswijzen indienen waarop de provincie weer zal reageren.

Het definitieve herindelingsadvies wordt begin 2017 vastgesteld, zo is de planning.

Op de foto: grote drukte in het provinciehuis tijdens een eerder gehouden informatiebijeenkomst over de herindeling van Groningen, Ten Boer en Haren. (Archief Duncan Wijting)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.