Inwoners Westerbroek knappen school op

Inwoners van Westerbroek staken afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen om hun school een opfrisbeurt te geven. De Jan Ligthartschool, die dreigde te moeten sluiten, is zo weer klaar voor een nieuw schooljaar.

Ouders van leerlingen, schoolkinderen, andere dorpelingen en een aantal bedrijven uit het dorp droegen allemaal steentje bij om de openbare school weer een frisse uitstraling te geven. Een lokale ondernemer sponsorde nieuw zand en een container voor het afval. Een autobedrijf hielp de hele dag mee met een professionele veegmachine.

Rond de jaarwisseling 2014/ 2015 maakte gemeente Hoogezand-Sappemeer, mede-eigenaar van de Jan Ligthartschool, bekend dat ze de school net als die van Kiel-Windeweer wilde sluiten. Het dorp kwam in verweer, en met succes. In juni schreef Hoogezand-Sappemeer aan de ouders van leerlingen op de J. Albrondaschool in Kiel-Windeweer en de Jan Ligthartschool in Westerbroek dat de scholen in elk geval nog een jaar open blijven.

In die wetenschap gingen dorpelingen zaterdag aan het werk. Ramen wassen, muren schoonspuiten, onkruid wieden en planten snoeien: de school kan er dit jaar weer tegenaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.