Inzetbaarheid van Reijnen twijfelachtig

Samir Memisevic staat morgenmiddag tegen FC Twente voor het eerst in de basisopstelling van FC Groningen.

Ernest Faber wilde hem een centraal verdedigingsduo laten vormen met Etiënne Reijnen, maar moet mogelijk op zoek naar een alternatief. Reijnen verliet de training gistermorgen voortijdig met een enkelblessure. Zijn inzetbaarheid tegen FC Twente is twijfelachtig.

Doordat Kasper Larsen zijn laatste van drie duels schorsing uitzit – hij werd in de laatste play-offwedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo uit het veld gestuurd – moet Faber wellicht teruggrijpen op Hedwiges Maduro als centrale verdediger.

Hans Hateboer

Een andere mogelijkheid is om Hans Hateboer van de rechtsbackpositie te laten doorschuiven naar het hart van de defensie en Jarchinio Antonia op de plaats van Hateboer te posteren. Faber deed dat afgelopen zaterdag in de slotfase van het duel met Excelsior.

Of FC Groningens laatste nieuweling Jason Davidson – de KNVB heeft hem speelgerechtigd verklaard - morgenmiddag eveneens aan de aftrap staat, wordt niet eerder dan vandaag beslist. Doet Faber direct een beroep op de beoogde nieuwe linksback, en daar lijkt het wel op, dan moet Yoëll van Nieff een stapje terug doen.

Keuzemogelijkheden op de flanken

Simon Tibbling keert terug in het elftal. Door zijn rentree raakt Tom Hiariej zijn basisplaats kwijt. Tibbling deed mee met Zweden aan de Olympische Spelen.

Voorin, met name op de flanken, heeft Faber veel keuzemogelijkheden. Voor de positie op de rechterflank gaf hij in de eerste twee competitiewedstrijden zijn vertrouwen aan Antonia, maar wellicht krijgt Oussama Idrissi tegen FC Twente de voorkeur. Op de linkerflank speelde tot dusver Albert Rusnák, maar de Slowaak voelt de hete adem in de nek van Mimoun Mahi en Bryan Linssen.

Grotere concurrentie

Faber: ,,We moeten even afwachten met Etienne Reijnen, maar verder is iedereen fit. De concurrentie wordt groter, dat maakt het voor de trainer wat gemakkelijker. We hebben de eerste twee wedstrijden verloren, zeven goals tegen gekregen en er niet één gemaakt, we doen iets niet goed en gaan proberen dat te veranderen en tegen FC Twente beter voor de dag te komen dan in de afgelopen wedstrijden. We kunnen beter dan we hebben laten zien en hebben wat goed te maken.’’

Net als FC Groningen heeft FC Twente ook de eerste twee competitiewedstrijden verloren. De Tukkers hebben één keer gescoord en vier tegentreffers moeten incasseren. Willem II heeft eveneens nog geen punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.