Italiaanse Queen-vertolkers naar Stadskanaal

Hugo Koch doet eens iets anders. De organisator van succesvolle (oldschool) heavy metalconcerten haalt komende vrijdag de Italiaanse Queen tribute band Vipers naar Fox Nightlife in Stadskanaal.

,, Ik wil mijn horizon verbreden”, zegt Koch over het organisatorische uitstapje buiten de metalscene. ,,Het repertoire van Queen is te gek. Dit is nog altijd muziek waar ik achter sta. Een concert van Henk Wijngaard zal ik nooit doen.” De organisator wil met het optreden tegemoet komen aan de voortdurende kritiek dat er in de regio te weinig gebeurt en dat liefhebbers voor een beetje concert naar het Westen moeten.

Omdat het 25 jaar geleden is dat zanger Freddie Mercury van Queen overleed, leek het Koch een goed moment om een Queen-tribute band naar Stadskanaal te halen. In Italië vond hij Vipers. Een band die in het thuisland te boek staat als de beste Queen tribute band.

Met zanger Giuseppe Maggioni heeft de band - als je eenmaal gewend bent aan zijn Engels met Italiaanse tongval - een acceptabele Freddie Mercury vertolker in huis. Maggioni kwam er mee in de finale van de Italiaanse versie van The Voice.

De band staat sinds 2002 op de planken en heeft inmiddels meer dan duizend optredens verzorgd. ,,Dit is niet een bandje uit een of andere garage, er staat wel wat”, weet Koch. De Italianen kregen zowaar erkenning via de officiële website van de echte Queen.

De bandleden omschrijven zich als echte fans en betreden het podium met kleding en decorstukken die van hun idolen hadden kunnen zijn. In Stadskanaal verzorgen ze een set van twee uur. Deejays draaien aansluitend muziek uit de jaren ‘70.

,,Met zo’n band denk ik een breed publiek aan te spreken. Dit is een groep waar zowel vader als zoon naar toe kunnen.” Koch overweegt in de nabije toekomst meer evenementen op te zetten die buiten het hardere genre vallen. ,,Ik denk aan een 50’s of 70’s evenement.” Voor het zover is, ontvangt hij vrijdagavond de Italiaanse vertolkers van het Queen repertoire. In de voorverkoop kost een kaartje 12,50 euro, aan de kassa 20 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.