JC-Electronics uit Leek beste leerbedrijf van Nederland

Praktijkopleider Cor Mulder van JC-Electronics nam de prijs in ontvangst. Links presentator Jan Versteegh. Op de achtergrond minister Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter Hannie vlug. Foto: Eigen foto

JC-Electronics uit Leek is uitgeroepen tot ‘Beste Leerbedrijf van Nederland’. Dit heeft minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maandagavond bekendgemaakt. Zij roemde het Leekster bedrijf daarbij om de ‘unieke samenwerking met de collega’s uit het onderwijs’.

De uitverkiezing is voor JC-Electronics een beloning voor een opleidingstraject dat sinds 2012 steeds verder is uitgebreid. Studenten ontwikkelen op het hoofdkantoor in Leek kennis en sociale vaardigheden. Verder krijgen zij, in samenwerking met ROC Friese Poort, een volledige in-house mbo-scholing.

Daarnaast leidt het bedrijf in zijn eigen JC-Academy mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een leven lang ontwikkelen

„Bij het beste leerbedrijf 2019 zag de jury een unieke samenwerking met de collega’s uit het onderwijs”, zei minister Ingrid van Engelshoven bij de bekendmaking op de Dag van het mbo in Theater Orpheus in Apeldoorn.

,,In dit leerbedrijf draait het om opleiden van jong tot oud. Dit zorgt voor continuïteit in het bedrijf en een regionale groei in de sector. Ze gaan letterlijk en figuurlijk voor een leven lang ontwikkelen. Want alles wat gewerkt heeft, kan weer gaan werken!”

Jaar lang in de schijnwerpers

Het beste leerbedrijf staat een jaar lang in de schijnwerpers en vertegenwoordigt namens Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven ( SBB ) alle leerbedrijven van Nederland.

Algemeen directeur Jannes Cruiming van JC-Electronics: ,,Wij vinden het ontzettend belangrijk om studenten in de praktijk op te leiden en hen de kans te bieden om zich binnen JC-Electronics verder te ontwikkelen. Deze onderscheiding is het resultaat van een voortreffelijke samenwerking met ROC Friese Poort. Dankzij de inzet van docenten en praktijkbegeleiders halen wij het beste uit onze toekomstige vakmensen.”

Techniek en Gebouwde Omgeving

In september won JC-Electronics deze titel al in de categorie ‘Techniek en Gebouwde Omgeving’, met deze titel is JC-Electronics uitgeroepen tot overall winnaar van de ruim 250.000 erkende leerbedrijven in Nederland.

menu