Jan Mulder kreeg tia op sterfdag Johan Cruijff

Jan Mulder is op 24 maart, de dag dat Johan Cruijff overleed, getroffen door een tia. Dat vertelde hij zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

De oud-voetballer en tv-persoonlijkheid uit Nieuwolda zou die dag in De Wereld Draait Door te gast zijn om over Cruijff te praten, toen hij zich vlak voor de uitzending niet goed voelde. ,,Ik werd niet lekker, moest even gaan liggen”, aldus Mulder, die razendsnel naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Daar bleek het om een beroerte te gaan. Mulder vond het desondanks niet eng. ,,Ik voelde me heerlijk, ik voelde me goed. Het schijnt ook zo te zijn als je verdrinkt, dat gevoel. Een soort morfine, ik vond het helemaal niet onprettig.”

Mulder besefte wel dat het weleens zijn einde kon worden. ,,Ja, maar ik had me er al mee verzoend. De angst voor de dood werd verdrongen door iets moois.”

Jan Mulder, tevens ambassadeur van de Hersenstichting, noemt het een geluk dat hij op dat moment niet thuis in Nieuwolda was. ,,Daar was ik alleen. Dan had ik nooit op tijd bloedverdunners gekregen.”

Voor zover bekend is hij volledig hersteld van de hersenbloeding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.