Janine Abbring presenteert live-uitzending 'Ik hou van Groningen'. Economic Board Groningen viert hiermee het 5-jarig bestaan

Janine Abbring. Foto: David Cenzer

‘Zomergasten’- presentator Janine Abbring staat dinsdag 1 december in de online live-uitzending ‘Ik hou van Groningen’ stil bij het vijfjarig bestaan van Economic Board Groningen. Abbring gaat met ondernemers, inwoners en samenwerkingspartners in gesprek over hun liefde voor Groningen. Ook wordt teruggeblikt én vooruit gekeken.

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de bedrijvigheid in het aardbevingsgebied te stimuleren. De eerste mandaatperiode van Economic Board Groningen is na vijf jaar afgerond. De stichting gaat na 2020 verder met een nieuwe periode.

Het oorspronkelijke plan was het lustrum met een groot evenement - met veel gasten - te vieren. Dat zit er vanwege de coronamaatregelen niet in. Online is echter van alles mogelijk.

In de live-uitzending Ik hou van Groningen gaat de uit Warffum afkomstige Janine Abbring met tafelgasten - ondernemers, inwoners, bestuurders, samenwerkingspartners en bekende Groningers - in gesprek over waarom zij van Groningen houden.

Ondernemen in Groningen

De focus van de uitzending ligt op ondernemen in Groningen. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt besproken welke initiatieven zijn ontstaan, wat ondernemers de afgelopen jaren hebben neergezet en wat dit betekent voor het aardbevingsgebied.

Daarnaast komt aan bod hoe EBG zich de afgelopen vijf jaar heeft ingezet voor meer banen en bedrijvigheid in het aardbevingsgebied.

Tot slot wordt ook vooruitgekeken, met de vraag wat er nodig is voor de toekomst.

De online uitzending is dinsdag 1 december van 19.00 tot 20.00 uur te bekijken via www.ebgn.nl/ikhouvangroningen .

menu