Jeltemahuis in Niekerk onder handen genomen

Het ‘slechte onderhoud’ van het Jeltemahuis in Niekerk wordt naar verwachting deze week door verhuurder Zonnehuisgroep Noord aangepakt.

,,We zijn op de goede weg’’, zegt Rennie de Meer. ,,We zijn tevreden over hoe het nu gaat met verhuurder Zonnehuisgroep Noord. Er is nog wel genoeg te doen, maar het wordt punt voor punt aangepakt.’’ De Meer is de jongste inwoner van het Jeltemahuis in Niekerk, waar vooral mensen tussen de 70 en 90 jaar oud wonen.

Noodklok

Enkele bewoners van het Jeltemahuis luidden eind mei de noodklok over het slechte onderhoud in hun 50-plus woningen. Ze voelden zich benadeeld door het slechte onderhoud in het pand: een rammelende (enge) lift, rookmelders die te pas en te onpas aangaan en hoge kosten voor koeling en verwarming

Vooral die lift was vervelend, zegt De Meer. De hoogte van de lift was niet goed afgesteld waardoor er een drempel ontstond. Voor bewoners met rollators leverde dat gevaarlijke situaties op. Zij pakten liever de trap, met alle gevaren van dien. Dat euvel is verholpen. Ondertussen nemen de oudere bewoners weer de lift. Al ging dat in het begin niet van harte. ,,Ze waren het vertrouwen helemaal kwijt.’’

Het Jeltemahuis bestaat uit appartementen met gezamenlijke ruimtes, zoals bergingen. Van de in totaal 24 appartementen staan drie leeg. De Zonnehuisgroep huurt het complex van woningcorporatie Wold en Waard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.