Jerry van Dijk uit Hoogezand wil wanhopig graag van zijn Ford Mondeo 1.8 af. 'Werkelijk elk stukje comfort laat je in de steek en je schaamt je kapot bij de Jumbo'

Jerry kreeg veel reacties op de advertentie waarin hij zijn auto verkoopt als een 'vies ding alleen geschikt voor iemand die of zelfverzekerd genoeg is om hem te repareren of suïcidaal is'. Foto: Eigen foto.

Het is niet erg als je met deze auto dwars door een lantaarnpaal rijdt of hem uitleent aan je schoonmoeder, schrijft Jerry van Dijk uit Hoogezand in een advertentie over zijn Ford – ‘hok op wielen’ – Mondeo 1.8. ‘Kopen is meenemen. Wil deze bak nooit meer zien.’

Er is geen woord gelogen van zijn advertentie, zegt Jerry. Hij kocht de Ford Mondeo twee jaar geleden uit nood, voor een schijntje. ,,Toen deed het meeste het nog wel. Ik heb een gezin dus ik dacht: een stationcar, veel ruimte.”

Raam valt eruit, handrem springt kapot

Vorig jaar kwam de auto zelfs nog redelijk goedkoop door de apk. ,,Maar vooral de laatste maanden laat ‘ie me constant in de steek. Twee weken geleden kwam mijn vrouw thuis en zegt: moet je nou toch eens kijken, het raam is eruit gevallen! Dus ik heb dat raam er met bouwlijm weer in gelijmd. Zegt mijn vrouw twee dagen later dat ‘ie niet meer op de handrem wil. Tering zeg. Is de borgknop er gewoon afgesprongen.”

loading  

Volgens Jerry hoor je de auto van een kilometer afstand aan komen piepen. ‘En vanuit stilstand aarzelt hij zo nu en dan of hij wel voor- of achteruit wil. Maar alleen als het jou slecht uitkomt.’

Eén warm zuchtje wind

De blower van de auto doet het al heel lang alleen nog maar op de hoogste stand. Jerry: ,,De verwarming doet het niet in de winter, tenzij je er 20 kilometer mee rijdt en dan snel de verwarming aanzet: dan krijg je één zuchtje warme wind en dan houdt hij ermee op”.

‘Als kers op de taart klappert er een draagarm bij elke drempel’, schrijft Jerry in zijn advertentie. ,,Toen de versnellingsbak het ook nog begaf dacht ik: nu ben ik er klaar mee.”

Op zijn advertentie, die hij onder andere op Facebook zette, kreeg Jerry een handjevol serieuze reacties en een heleboel niet serieuze.

IJzerboer

Hij is blij dat dat de auto vanmiddag nog wordt opgehaald. ,,Voor 325 euro nog wel, en inmiddels wordt er zelfs meer geboden. Ik vermoed dat de koper een ijzerboer is. En dat het puur om de katalysator gaat en om het ijzer dat nog om de auto zit. Ik hoop in elk geval niet dat ze erin gaan rijden, haha!”

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen