Johan Derksen speelt in Veronica Inside voor VV Nieuweschans. 'Ze hadden een sekshuis als sponsor'

Johan Derksen. Foto: ANP/KIPPA/Sander Koning

Voetbalvereniging Nieuweschans maakt aan het einde van het huidige voetbalseizoen kans op een mooi geldbedrag. Ze is daarvoor wel afhankelijk van de voorspellende gaven van Johan Derksen. De inwoner van Grolloo speelt in de tweede seizoenshelft zijn Toto-voorspellingen in het televisieprogramma ‘Veronica Inside’ voor de zwart-witten.

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp proberen in elke uitzending van Veronica Inside de uitslagen van enkele wedstrijden in het betaald voetbal te voorspellen. De beste voorspeller wint een mooi bedrag voor een vereniging naar keuze.

Sekshuis als sponsor

In de uitzending van maandagavond werd bekendgemaakt dat Johan Derksen de tweede seizoenshelft voor VV Nieuweschans speelt. De oud-sportjournalist haalde daarbij herinneringen op aan de tijd dat hij nog voor de Winschoter Courant werkte. ,,Ze hadden een sekshuis als sponsor. Als eerste club in Nederland”, wist Derksen te vertellen over VV Nieuweschans.

,,Toen al, voor Emmen?”, vroeg presentator Genee.

Derksen: ,,Het was echt een bordeel, hè. Dat waren geen speelgoedjes. Dat was puur natuur.”

Overigens komen Derksens herinneringen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. VV Nieuweschans werd inderdaad ooit gesponsord door een seksclub, Landhuis Rianda uit Nieuw-Beerta. Dat was echter pas in 1994. Derksen werkte toen al bijna twintig jaar voor Voetbal International.

‘Geweldige promotie voor de club’

Verder wist Derksen te vertellen dat Bad Nieuweschans een kuuroord is geworden, dat vooral veel gasten uit Duitsland trekt. Niet zo verwonderlijk, meent hij. ,,Als je een bal over schiet, moet je hem in Duitsland ophalen.”

Michel Pintus meldde VV Nieuweschans aan voor de steun van Veronica Inside. ,,We moeten in coronatijd alles aangrijpen om de club te steunen”, zegt de 49-jarige Pintus, die al jaren in Den Haag woont maar nog altijd lid is van de zwart-witten.

Harm-Arend Meijer, bestuurslid van Dorpsbelangen Bad Nieuweschans, is blij met de steun voor de plaatselijke voetbalclub: ‘Geweldige promotie voor de club en Bad Nieuweschans’, schrijft hij op Facebook.

De voetbalclub uit het grensdorp bestaat dit jaar overigens honderd jaar. Dit jubileum wordt vanwege corona niet dit jaar, maar in juni 2022 gevierd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu