Johan Schrör, Mister Harkstede en voorzitter bestuur stichting Dorpshuis 404, overleden

De vorige week plotseling overleden Johan Schrör zette zich in voor de verbouw van jeugdhonk Veur Elkenain tot Dorpshuis Pand 404. foto archief dvhn

In een ziekenhuis in Groningen is vorige week Johan Schrör uit Harkstede overleden. Als voorzitter van het bestuur van dorpshuis Pand 404 in Harkstede was hij bekend in het dorp. Schrör werd in 1960 in Onstwedde geboren en zou volgende maand 60 jaar zijn geworden.

De bestuursleden van Pand 404 kregen wel vaker een berichtje dat hun voorzitter was opgenomen in het ziekenhuis. Schrör had geen sterk hart en was diabeet. ,,Maar na een dag of wat was hij er dan altijd ook wel weer’’, zegt Willem Holthuis, secretaris van stichting Dorpshuis Pand 404.

Begin vorig week werd hij weer opgenomen. Wat hij aanzag voor een beginnende griep, bleek een besmetting met een streptokokken bacterie te zijn. Johan Schrör overleed afgelopen donderdag.

Voorzitter stichting Dorpshuis Pand 404

In 2017 was het mede aan zijn vasthoudendheid te danken dat jeugdhonk Veur Elkenain in Harkstede verbouwd werd tot Dorpshuis Pand 404. Schrör bleef zich tot zijn voortijdige dood onvermoeibaar (en met succes) inzetten als voorzitter van de gelijknamige stichting.

,,Ook voor het bestuur is het overlijden van Johan een aderlating’’, zegt medebestuurslid Dennis Eising. ,,Hij probeerde overal tot in de details bij betrokken te zijn. Er lag heel veel bij hem, Johan wás het bestuur.’’

Kracht en misschien ook wel zijn zwakte

Johan Schrör was aimabel en respectvol, vriendelijk in de omgang, maar ook vasthoudend. ,,Hij gaf nooit op, wilde het naadje van de kous weten en als hem iets niet zinde kon hij heel overtuigend zijn. Dat was zijn kracht en misschien soms ook wel zijn zwakte’’, zegt secretaris Willem Holthuis.

Johan Schrör, hij laat een vrouw en twee dochters achter, wordt vrijdag (14.00 uur) in Groningen gecremeerd. Aansluitend is in Pand 404 (Schout Poelmanweg 4 in Harkstede) gelegenheid om herinneringen aan hem op te halen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen