Jongens bekennen mishandeling bij NS-station in Winschoten

Drie jongens uit Winschoten die vorige week zijn aangehouden na de mishandeling van een 17-jarige uit die plaats hebben bekend. Het gaat om een 18-jarige en twee 15-jarigen. De mishandeling vond woensdagnacht plaats vlakbij het NS-station in Winschoten.

De 17-jarige jongen werd vlakbij het station getackeld, geschopt en geslagen nadat hij eerder op die avond op het Marktplein een woordenwisseling gehad met de 18-jarige.

Vluchten

Toen de jongen rond drie uur samen met twee meisjes vertrok, renden de 18-jarige en twee 15-jarigen achter hem aan tot vlakbij het station waar ze begonnen te schoppen en te slaan. Ze zouden daar mee door zijn gegaan nadat het slachtoffer probeerde te vluchten.

De 18-jarige Winschoter werd kort na de mishandeling in de omgeving van de Campus door de politie getraceerd. De 15-jarigen meldden zich na de getuigenoproep op Facebook. Eerder maakte de politie bekend dat twee 17-jarige jongens mishandeld waren.

Vrije voeten

De drie zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie laat dinsdag weten dat Justitie bepaalt of ze voor de rechter moeten verschijnen. Het slachtoffer hield kneuzingen aan de mishandeling over.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.