Jongens beleven benauwde momenten in krakkemikkige lift station Winsum

Twee jongens hebben woensdagmiddag drie kwartier vastgezeten in de lift bij station Winsum. De brandweer kwam er aan te pas om het duo (inclusief fiets) uit de lift te bevrijden.

De krakkemikkige lift heeft vaker voor problemen gezorgd. Spoorbeheerder ProRail wilde vorig jaar de lift nog laten vervangen door een hellingbaan. Sterker nog, meer dan eens had ProRail dat beloofd. De hellingbaan had op het station de bestaande lift moeten vervangen die om de haverklap technische kuren vertoont, waardoor mindervaliden, maar ook moeders met kinderwagens, in de kou staan.

Onbetrouwbare lift

Maar ProRail zette er een streep door. Het zou te veel geld kosten. Dit tot grote woede en onbegrip uit Winsum en omgeving. Volgens hen is de lift onbetrouwbaar. Dat bleek woensdagmiddag in ieder geval te kloppen.

Politiek Den Haag

De lift van Winsum is zelfs onderwerp van gesprek in politiek Den Haag. De PvdA in Winsum stelde ruim twee weken geleden dat er Kamervragen van de Haagse fracties op komst zijn over het schrappen van de hellingbaan door ProRail. De twee jongens hadden woensdag wat dat betreft meer aan de brandweer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.