Jongeren vinden dat treinwifi nog veel hapert

Wifi in de trein moet sneller worden. Dat vinden jonge treinreizigers in meerderheid, volgens Rover Jong, jongerenorganisatie van reisvereniging Rover.

Rover Jong enquêteerde in juni 481 jongeren. Van hen noemde een meerderheid snelheid het belangrijkste verbeterpunt van de internetverbinding. 48% van de respondenten noemde de snelheid slecht.

De stabiliteit van de verbinding werd door 73% van de respondenten slecht of matig bevonden. Iets tevredener zijn reizigers over het gebruiksgemak, dat 68% van de respondenten voldoende of hoger vindt en over de beveiliging van de wifi-connectie (55%).

51% van de respondenten gebruikt wifi in de trein zeker eens per week.

Arriva levert beste wifi

De respondenten werd ook gevraagd welke vervoerder volgens hun de beste verbinding levert. De wifi van Arriva, als vervoerder verantwoordelijk voor de regionale verbindingen in het Noorden, kwam als beste uit de bus. Breng (vervoerder in de regio Arnhem/Nijmegen) eindigde als tweede en de NS eindigde op plek drie.

Meer dan 20% van de geënquêteerden zou treinwifi graag willen gebruiken voor het streamen van series, video’s en muziek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.