Jonkersvaart ijvert voor dorpstaxi

Een burgerinitiatief vanuit het dorp moet Jonkersvaart aan een dorpstaxi helpen.

Het vervoermiddel moet de kinderen van en naar de dorpsschool 't Jonkertje halen. Dan gaat het om leerlingen die verspreid over vier à vijf kilometer van Jonkersvaart wonen. Dat betreft kinderen van ouders die bewust kiezen voor een kleinschalige school en die geen recht hebben op een vergoeding voor leerlingenvervoer.

Daarnaast haalt de dorpstaxi oudere dorpsbewoners van huis om ze naar bijvoorbeeld Leek of Marum te brengen om boodschappen te doen of op artsenbezoek te gaan. Dorpsbewoners brachten eerder al 5000 euro bijeen, waarvoor een gedateerd voertuig met 300.000 kilometer op de teller is aangeschaft. Dorpsbelang wil dit exemplaar vervangen door een nieuw voertuig.

Aan de gemeenten Leek en Marum is een startsubsidie gevraagd van ieder 5000 euro. Als dit verzoek wordt gehonoreerd hebben de initiatiefnemers goede hoop dat ook fondsen als Rabobank en Oranjefonds financieel over de brug komen. In totaal is rond de 35 mille nodig. Sponsorgeld van plaatselijke bedrijven wordt aangewend om de exploitatie te bekostigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.