Joop Gall keert terug naar China: 'Ik moet twee weken in quarantaine'

Joop Gall. Foto: eigen foto

Joop Gall keert binnenkort terug naar China. De trainer gaat weer aan de slag bij de voetbalacademie waar hij werkt in de stad Zhengzhou, maar eerst moet de Groninger twee weken in quarantaine.

,,Ik heb contact met mijn baas gehad'', zegt Gall in de podcast van Sport Noord. ,,Ik keer binnenkort terug en moet vervolgens twee weken in mijn appartement zitten. Dan krijg je een biljet op je voordeur en worden boodschappen en dergelijke voor je gedaan.''

Aanleiding voor Galls terugkeer is een nieuw besluit van de Chinese regering. Na 1 maart kunnen studenten tussen 15 en 20 jaar – die al twee weken in quarantaine hebben gezeten – weer het trainingsveld op. Het team van de trainer uit Muntendam valt in die leeftijdscategorie.

Coronavirus

Gall legt uit dat het coronavirus in de provincie waar hij woont en werkt relatief weinig schade heeft aangericht. ,,Er is maar één dode gevallen in die provincie. Daar is het dus redelijk onder controle, met strenge maatregelen als die twee weken quarantaine.''

Wanneer de Groninger precies terugvliegt, is nog niet bekend: Gall is nog op zoek naar een vliegticket. Hieronder beluister je de podcast van Sport Noord, waarin de coach over zijn vertrek vertelt. Daarnaast worden de verrichtingen van FC Groningen en FC Emmen van dit weekend besproken.

menu