Jubileumeditie Graspop met record aantal bezoekers

Graspop trok met de jubileumeditie ruim 2000 bezoekers. ,,In 25 jaar is het nog nooit zo druk geweest’’, zegt festivalvoorzitter Martin Medema.

Het muziekevenement had dan ook klinkende namen als Mooi Wark, Papa Di Grazzi -onderhand uitgegroeid tot huisband- en King of the World, al was het geluid bij laatstgenoemde band niet geweldig.

De Schotse band Big Country was de afsluiter en de kers op de taart, zoals de organisatie had gehoopt. In de jaren ‘80 en ‘90 scoorde deze rockformatie veel hits en dat betekent nostalgie voor veertigers en vijftigers.

Het festival trekt al jaren heel veel jongeren. Reden voor de organisatie om de drie podia op het relatief kleine festivalterrein tegelijkertijd te laten bespelen. ,,Jeugd heeft er een hekel aan om te verkassen.’’

De ophef rond rapper Ronnie Flex is volgens Medema een storm in een glas water. De rapper is de laatste tijd op podia tot zijn ongenoegen getrakteerd op bierdouches. Extra bierpolitie moest dat op Graspop voorkomen. ,,Hij kreeg een biertje over zich heen, maar vatte dat sportief op en speelde zelfs langer door.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.