Jumbo-bomber Alex O. krijgt 8 jaar celstraf

De rechtbank heeft de 51-jarige Alex O. uit Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar wegens afpersing van supermarktconcern Jumbo. Ook moet hij schadevergoeding betalen van in totaal 90.000 euro.

De opgelegde straf is conform de eis die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden formuleerde.

Met het OM is de rechtbank van mening dat er voldoende bewijs is dat het Alex O. is geweest die tussen mei en oktober vorig jaar de Jumbo afperste. In totaal werden 15 dreigbrieven verstuurd en werd tweemaal een explosief geplaatst bij een supermarkt. Eenmaal kwam het daadwerkelijk tot een explosie (vestiging Overwinningsplein) met lichte schade tot gevolg. Daarvoor was bij het Jumbofiliaal aan de Wilhelminakade een bom gevonden.

Met de bedreigen wilde O. het bedrijf dwingen hem 2000 bitcoins te betalen, omgerekend een bedrag van rond de 400.000 euro.

Alex O. reageerde boos toen hij na de uitspraak de rechtszaal verliet. Richting de rechters riep hij: ,,Stelletje mafkezen.’’

Live Blog Uitspraak Jumbo Bomber
 

De verwachting is dat hij hoger beroep aantekent. Advocaat Tjalling van der Goot zei eerst met zijn client te willen overleggen. , Maar ik sluit het niet uit.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.