Justitie naar Hof voor tbs moordzaak Sumatralaan

Het Openbaar Ministerie heeft beroep aan getekend tegen het vonnis inzake de dodelijke schietpartij in de Sumatralaan in Groningen.

De 43-jarige Michael D. moet veroordeeld worden tot tbs, geeft het OM als reden aan. De rechtbank in Groningen legde hem 9 jaar celstraf op wegens doodslag. Het OM houdt het op moord en had 10 jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

D. schoot in augustus de 42-jarige Nelson ‘Mais’ Jozef op klaarlichte dag dood op straat. De Antilliaanse buurtbewoners hadden al langere tijd ruzie. Ook het slachtoffer had een verwijtbare rol, maar schieten vond de rechtbank een veel te zwaar middel om een aanval af te slaan.

De nabestaanden van Mais zijn blij dat het OM de uitspraak aanvecht. ,,De dader is een gevaar voor de samenleving’’, aldus de vriendin van het slachtoffer, die ook namens de familie spreekt. ,,D. heeft behandeling nodig.’’ Mais laat vier kinderen na. ,,We willen voor hen een veilige maatschappij. We geloven in de rechtspraak en in God. We vertrouwen op een uitspraak die recht doet aan wat er is gebeurd.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.