KEI vernieuwt en hoopt op record

Het KEI-bestuur introduceert tijdens de 48ste KEI-week twee nieuwe evenementen: ‘Get a Room’ op maandag en ‘More to Explore’ op woensdag.

Het zijn volgens bestuursvoorzitter Nienke van Sligter de spannendste onderdelen van de 48ste Groningse introductietijd voor nieuwe studenten. „Vooral het evenement More to Explore, omdat er dan op drie locaties tegelijkertijd activiteiten gaande zijn. Het blijft nog even de vraag of overal voldoende mensen bij aanwezig zullen zijn.”

Cultuur snuiven en hospiteren

Met More to Explore wil het huidige bestuur de studenten kennis laten maken met kunst en cultuur in de stad. De Vismarkt, het Broerplein en het Harmoniegebouw staan respectievelijk in het teken van cabaret, muziek en food en workshops. „De workshops zijn heel divers. Van actief meedoen tijdens een les graffiti spuiten of naaktmodel schilderen, tot het bijwonen van een klassiek concert in de orkestenkamer.”

Get a Room is een grootschalige hospiteermiddag. „Nieuwe studenten kregen voorgaande jaren via verschillende kanalen kamers aangeboden. Wij wilden daarin helpen door een centraal meldpunt te maken.” Huizen met beschikbare kamers kunnen zich opgeven via de website van de organisatie. Nieuwe studenten kunnen zich op dezelfde website oriënteren door het overzicht van beschikbare kamers te bekijken. „Ze kunnen een kort stukje over het desbetreffende huis lezen en zich opgeven voor de hospiteermiddag. Het zijn de bewoners van de betrokken huizen die besluiten wie ze uitnodigen om maandag langs te komen.” Maandagmiddag tussen 13 en 17 uur vinden drie hospiteerrondes plaats.

Klaar voor de start

Voorzitter Van Sligter is enthousiast over het verloop van de organisatie tot nu toe. „We kijken erg uit naar de officiële opening op de Grote Markt op maandagavond. Deze week moeten de laatste losse eindjes aan elkaar geknoopt worden.” Zo moeten de ruim 330 vrijwillige studenten worden klaargestoomd.

De organisatie ontving al 3800 aanmeldingen voor de introductietijd. Ze gaan ervan uit dat de laatste week nog duizend tot vijftienhonderd aanmeldingen zal opleveren. De KEI-week is dit jaar van 15 tot en met 19 augustus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.