KEI-week prima verlopen, alleen het weer kon beter

Met een groot eindfeest in sportcentrum Kardinge is vrijdagavond de KEI-week afgesloten. De organisatie is tevreden over het verloop van de introductieweek.

Aan de Kennismakings- en Introductieweek voor eerstejaarsstudenten namen dit jaar 5015 studenten deel. Van maandag tot en met gisteren konden ze Groningen, het studentenleven en elkaar leren kennen voordat het collegejaar begint.

Tijdens het schrijven van dit stuk was de KEI-week nog niet helemaal ten einde. Vrijdagmiddag was er Love, Lust & Lounge, een beurs in Pathé met workshops over seks, drugs en alcohol en daarnaast veel gelegenheid om te ontspannen. En vrijdagavond volgde de kroon op de KEI: het eindfeest in Kardinge.

Geslaagde week

Maar KEI-bestuursvoorzitter Daan Brouwers (22) kon vrijdagmiddag al van een geslaagde week spreken. „Het voelt fantastisch, deze laatste dag. Alles is goed verlopen, we kijken er heel positief op terug.”

Eigenlijk heeft alleen het weer enig roet in het eten gegooid. Donderdag regende het veel, terwijl er toen juist een openluchtfestival plaatsvond. En dinsdagavond dreigde onweer, waardoor de traditionele parade met wagens van studentenverenigingen niet op tijd kon beginnen. „We konden niet het risico lopen dat het zou losbarsten tijdens de parade”, zegt Brouwers. „Dus schoven we ’m een half uur op.”

Alles ging prima

Het KEI-bestuur heeft elke dag overlegd met gemeente en politie. Voornamelijk over de veiligheid tijdens evenementen, en één keer over het geluidsniveau. Het openingsfeest van maandagavond leidde tot klachten over overlast. „Toen hebben we de rest van de week het volume lager gehouden. Daarna ging het prima.”

En zo ging in feite alles prima. Ook met de gezondheid van de feestgangers, wat toch niet helemaal vanzelf spreekt in een week met veel drinken en weinig slaap. „Met de paar mensen die op enig moment in de week onwel werden, is intussen alles weer goed. Ook op dat gebied zat het echt mee dit jaar.”

Nu alleen nog een eindfeest. Daarna is het voor Brouwers echt afgelopen met ‘zijn’ KEI-week. Bang voor een zwart gat is hij niet. „We zijn tot december nog wel bezig met evalueren en overdragen. Maar eerst ga ik een weekje op vakantie.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.