KEI-week zamelt geld in voor voedselbank

De voedselbank is dit jaar voor de tweede keer op rij het goede doel van de KEI-week. Er wordt zowel voedsel als geld voor de voedselbank ingezameld.

Tijdens de KEI-week, de introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen die komende week plaatsvindt, zal op verschillende manieren de voedselbank onder de aandacht van studenten worden gebracht. Dit alles onder de noemer ‘studenten de stad in, armoede de stad uit’, aldus KEI-voorzitter Daan Brouwers en bestuursvoorzitter Ulfert Molenhuis van de voedselbank.

Aanwezig tijdens KEI-week

Zo zal een kraam van de voedselbank maandag op de informatiemarkt staan. Dinsdag doet de voedselbank met de welbekende bakfiets mee aan de KEI-parade, om zo de bekendheid te vergroten.

Ook is de voedselbank woensdag aanwezig op het cultuurevenement More to Explore en wordt op het Open Air Festival donderdag voedsel ingezameld.

Komende dinsdag, een dag die volgens het KEI-bestuur ‘traditioneel in het teken staat van de band tussen Stadjers en student’, zal er tot slot ook nog voedsel worden ingezameld bij meerdere supermarkten in de stad. „Zo kan iedere Stadjer die dat wil z’n steentje bijdragen aan de voedselbank”, aldus het KEI-bestuur.

Maatschappelijk bewust

Waarom is de voedselbank voor het tweede jaar op rij als goed doel gekozen? „Op deze manier worden de nieuwe studenten maatschappelijk bewust gemaakt van het feit dat er in Groningen ook inwoners zijn die het minder breed hebben”, licht Brouwers toe.

Vorig jaar werd 2621 euro opgehaald. Ook werd toen al voedsel ingezameld, maar hoeveel is niet bekendgemaakt.

menu