Kaart het aan bij de Koning: Groninger Bodem Beweging bezorgt 125.000 kaarten in provincie Groningen. 'Hopelijk helpt een kaart aan de koning'

De nieuwjaarskaart voor de koning.

De Groninger Bodem Beweging (GBB) verspreidt woensdag 125.000 kaarten in de provincie Groningen. GBB vraagt de ontvangers hun wens voor Groningen voor 2021 op deze kaart te schrijven en de kaart naar koning Willem-Alexander te sturen.

De voorkant van de kaart bevat een cartoon van Eric van der Wal (Pluis) met daarop afgebeeld de koning die de troonrede voorleest. De tekst ‘Laten we ook even weer dit jaar wat woorden besteden aan Groningen’ verwijst naar alles zes keren dat het onderwerp in de troonrede werd benoemd.

Op de achterkant van de ansichtkaart is ruimte voor een persoonlijke wens. Het adres van de koning Willem-Alexander staat al voorgedrukt op de kaart; alleen een postzegel ontbreekt.

Kaart het aan bij de Koning

De GBB wil met deze, Kaart het aan bij de Koning gedoopte, actie de aandacht van de hoogste autoriteit van ons land op de gaswinningsproblematiek vestigen. ‘We merken dat er nog steeds veel Groningse gezinnen in de problemen zitten vanwege schade, sloop of versterking of vanwege de waarde van hun huis of bedrijf’, licht GBB-voorzitter Jelle van der Knoop in een persbericht toe.

‘Het lijkt allemaal geregeld op papier, maar in werkelijkheid is er nog veel ongelijkheid, onrecht en onzekerheid. Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn. De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is.’

Huis-aan-huis verspreiding

De ansichtkaart wordt tezamen met regionale bladen huis-aan-huis verspreid. Groningers die een NEE/NEE-sticker op de brievenbus hebben geplakt ontvangen de kaart niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen