Kaasboer Johan uit Winsum is nog niet uitgebakken op televisie

Johan van der Beek uit Winsum doet mee aan het programma Heel Holland Bakt. Foto: Heel Holland Bakt/MAX

Kaasboer Johan uit Winsum is woensdagavond nog een keer bakkend op televisie te zien. De kaasboer die zondag uit Heel Holland Bakt vloog, geeft in Doorbakken , gepresenteerd door Irene Moors, een mini-bakmasterclass.

Johan geeft de masterclass samen met jurylid en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven.

Kaasboer vond zijn Waterloo

De Winsumer kaasboer moest het televisieprogramma Heel Holland Bakt afgelopen zondag verlaten. In deze aflevering, met als thema Fris en Fruitig, moesten de bakkers als spektakelstuk een fruitige 3D-taart te maken. De creaties moesten ogen als een smakelijk fruitstuk.

Johan wilde druiven van soesjes maken. De crème voor de soesjes werd met wijn op smaak gebracht. Bij het maken van het beslag kreeg de kaasboer nota bene hulp van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. Maar het mocht niet baten. ,,Je soesjes zijn net aan gaar. Ze zijn niet mooi van vorm. Een opeenstapeling van dingen die niet gelukt zijn”, concludeerde jurylid Janny van der Heijden.

Geen dubbel D

Naast Johan zit er nog een noorderling in het programma. Hoofdagent Jeroen ging zondag wel door naar de volgende ronde. Hij maakte als spektakelstuk een taart in de vorm van een kers. Janny noemde de taart ‘overzoet’ en Robèrt vond de vorm grappig: ,,We vroegen om een 3D taart, geen dubbel D.’’

Doorbakken is woensdag 8 januari 2020 om 21.30 uur op NPO 1.

menu