Kabelbaan Stad haalbaar en betaalbaar

De aanleg van de kabelbaan tussen Europapark en binnenstad in Groningen is financieel haalbaar. Dat zeggen deskundigen op basis van een haalbaarheidsonderzoek door adviesbureau Arcadis. Op een persconferentie maakt de stichting Flyover Groningen dinsdag bekend dat het Arcadis-rapport voldoende handvatten biedt voor geïnteresseerde investeerders om in te stappen.

Eind 2014 lekte het onderzoek van Arcadis uit. Vooral op de lijn tussen Ikea (Sontweg) en binnenstad zou een kabelbaan in beide richtingen veel reizigers trekken, zo concludeerde het adviesbureau. Met het onderzoek in de hand wilde de stichting bekijken of er geïnteresseerde investeerders te vinden zijn. Die zijn er, zo zegt Flyover.

Flyover overhandigde het haalbaarheidsonderzoek dinsdagmiddag aan wethouder Paul de Rook (verkeer). Er is de stichting de afgelopen jaren veel aan gelegen geweest de gemeente Groningen een goed onderbouwd en ‘kloppend' plan voor de kabelbaan voor te leggen. De gemeente staat op zijn zachtst gezegd ambivalent tegenover de kabelbaan. Als er al een kabelbaan in de stad komt moet dat volledig betaald worden uit particulier geld, de gemeente betaalt niet.

Voor Flyover zit het werk er nu op. Na vandaag bestaat de stichting niet meer. Het doel was de gemeente een onderzoek te presenteren waaruit blijkt dat een kabelbaan haalbaar is en betaalbaar. Volgens Flyover zijn beide doelen bereikt. Het is nu aan de gemeente.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.