Kamer: opheldering over uitspraken NAM

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil van minister Henk Kamp van Economische Zaken opheldering over uitspraken van NAM over de waardedaling van woningen in Groningen.

Het bedrijf stelt dat de vergoeding van de waardedaling van huizen in het gasgebied die niet zijn verkocht overbodig is. ,,Het is dubbelop om naast de maatregelen van de overheid en NAM vergoedingen in geld te verstrekken.’’

De NAM doet die uitspraken in de memorie van grieven die is gedeponeerd bij het gerechtshof in Leeuwarden. Het gasbedrijf reageert in 3400 pagina’s op de uitspraak van de Asser rechtbank vorig jaar dat woningbezitters moeten worden gecompenseerd voor waardedaling, ook als ze hun huis niet hebben verkocht.

Kamerlid Agnes Mulder wil onder meer van Kamp weten of er ook een regeling van de NAM is voor niet-verkochte woningen waarvan de waarde aantoonbaar slechter is. Ook vraagt ze of er een vervolg komt op de beperkte opkoopregeling voor woningen in het bevingsgebied die Hans Alders eerder dit jaar in het leven riep.

Tot slot wil Mulder weten hoe Groningen wordt betrokken bij het jaarlijkse evaluatiemoment dat onderdeel uitmaakt van het nieuwe gaswinningsplan. Dat heeft een looptijd van vijf jaar. In Groningen bestaat de vrees dat de regio voorlopig buitenspel staat bij de gaswinning.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.