Kamervragen PvdA over bevingschade dorpen Oldambt

Kamerleden van de PvdA steunen burgemeester Pieter Smit (foto) van Oldambt, die dinsdag stelde dat dorpen in Oldambt worden achtergesteld wat betreft het melden van aardbevingschade. Ze hebben vragen gesteld aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.

In Oldambt kunnen alleen inwoners van Nieuwolda zich nu wenden tot het Centrum Veilig Wonen (CVW). Als bewoners van andere dorpen dat doen, krijgen ze een brief waarin hun klacht niet ontvankelijk wordt verklaard. Het CVW vindt dat ze dan maar bij de NAM moeten aankloppen.

Burgemeester Smit vindt dat dit van geen kanten klopt en dat Nationaal Coördinator Hans Alders hier iets aan moet doen. Volgens Smit moeten de andere dorpen in Oldambt, die – nu de gaswinning zich richting het oosten verplaatst – met vergelijkbare schades kampen, ook op de contourenkaart van de NAM staan. Alleen dan kunnen inwoners terecht bij het CVW.

PvdA-kamerleden Jan Vos, Tjeerd van Dekken en Henk Nijboer willen van Kamp weten of het klopt wat Smit stelt en of hij Hans Alders kan verzoeken zijn onderzoek uit te breiden naar andere dorpen in Oldambt.

Foto archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.