Kamervragen over mishandeling lesbisch stel

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) gaat woensdag kamervragen stellen over de discriminatie van homoseksuelen. Aanleiding is de mishandeling van twee lesbiennes in de stad Groningen.

De vrouwen van 36 en 29 jaar kregen het in de Oosterstraat zwaar te verduren na een avondje stappen. Ze werden aangevallen door drie mannen waarbij de een een blauw oog op liep en de ander zo hard op haar keel werd geslagen dat ze in het ziekenhuis belandde.

De zwaar aangeslagen slachtoffers doen vandaag aangifte bij de politie. De politie roept getuigen van het geweldsincident op om zich te melden.

Marcouch noemt de mishandeling afgrijselijk en laf. Hij wil van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie onder meer weten of in Groningen zogenoemde Roze in Blauw-agenten zijn die kunnen bemiddelen en ondersteunen bij het doen een melding of aangifte.

Ook wil het PvdA-Kamerlid weten hoeveel meldingen over homodiscriminatie in 2015 zijn gedaan bij het daarvoor bedoelde meldpunt in Groningen. Ook is hij benieuwd naar het aantal aangiften bij de politie.

Marcouch heeft verder gevraagd of Van der Steur ook vindt dat seksuele intimidatie onvoldoende kan worden aangepakt binnen het strafrecht. Hij wijst er op dat slachtoffers soms geen melding of aangifte doen omdat zij zich niet serieus genomen voelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.