Kees van der Hoef Prijs gaat naar uitgever Anton Scheepstra

Uitgever Anton Scheepstra wint de Kees van der Hoef Prijs 2018.

Dat heeft de Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) woensdag, 3 januari, de verjaardag van Kees van der Hoef - bekendemaakt.

Scheepstra, sinds 1991 uitgever van Uitgeverij Passage heeft volgens de jury de afgelopen jaren een bijdrage van betekenis geleverd aan het literaire klimaat in Groningen.

Talentvolle auteurs

Scheepstra heeft met Passage de afgelopen 25 jaar niet alleen talentvolle auteurs uit Noord-nederland een kans gegeven werk te publiceren, ook is hij actief in het literaire leven van Groningen en Noord-Nederland.

Scheepstra was voorzitter van de Stichting Poëziemarathon, bestuurslid van Dichters in de Prinsentuin en redactielid bij LetterenStad. Hij was mede-initiator en bestuurslid van de Stichting Literaire Activiteiten Groningen en hij was meedenker aan de ThaalTheaternacht in Emmen, organisator van Proza Proeven en redactielid van De Magie van het Boek.

Uitreiking in maart

De Kees van der Hoef Prijs 2018 wordt uitgereikt in het eerste weekend van de Boekenweek, en wel op zondagmiddag 11 maart in de Groninger Forum Bibliotheek.

De Kees van der Hoef Prijs werd in 2008 voor het eerst uitgereikt aan Kees van der Hoef zelf. De prijs is naar Van der Hoef vernoemd omdat hij jarenlang de kar heeft getrokken in het literaire leven in de stad Groningen..

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars zijn Tsead Bruinja, Coen Peppelenbos, Marleen Vermooten en stichting Poëziepaleis. Sinds 2016 wordt de prijs elke twee jaar uitgereikt door Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.