Kennis Holthausen Hoogezand benut in luchtvaart

Holthausen Hoogezand brengt zijn expertise in in de luchtvaart. Dat wordt dinsdagmiddag bekend gemaakt in Leeuwarden.

Holthausen wordt onderdeel van een landelijke projectgroep die gaat onderzoeken of en hoe waterstoftechniek gebruikt kan worden als brandstof in de luchtvaart. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft er het initiatief voor genomen.

Elektrisch vliegen

Maandagmiddag vloog een elektrisch vliegtuig van vliegveld Eelde naar de vliegbasis in Leeuwarden. Daar werd het vliegtuig onder andere opgewacht door minister van Cora van Nieuwenhuizen.

Auto’s en waterstoftechniek

Holthausen heeft in Hoogezand bijna een nieuwe bedrijfshal gereed. Daar gaat het bedrijf voertuigen voorzien van waterstoftechniek. De ombouwcapaciteit gaat daardoor van 50 naar 500 voertuigen per jaar.

Vorige maand kreeg het Hoogezandster bedrijf een subsidie van vier miljoen voor onder meer de bouw van twee waterstoftankstations in Amsterdam en Groningen.

Voor elk van beide gemeenten gaat het bedrijf ook vier vuilniswagens voorzien van de waterstoftechniek. Voor diverse opdrachtgevers, waaronder Gasunie en de gemeente Groningen, kan Holthausen mede door de subsidie ook ook acht VW Transporters ombouwen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.