Marcel Kruze kan zijn geluk niet op. Koe melken, visjes vangen, blikgooien, schieten in een voetbaldoel. En dan ook nog een goochelshow. ,,De goochelaar is net zo goed als Hans Klok’’, zegt hij enthousiast.

Ook zijn huisgenoten van instelling ‘s Heeren Loo genieten. ,,Wat een mooie kermis.’’

De kermis voor mensen met een verstandelijke beperking is een initiatief van de Groningsche Cricket en Hockey Club (GHCH). Het jaarlijkse evenement is normaliter op de eigen locatie, maar daar is te weinig ruimte voor een coronaproof feestje. Daarom bracht de club de kermis zaterdag naar ‘s Heeren Loo in Bedum.

Gehandicapte bewoners snappen weinig van corona

De instelling is blij dat de activiteiten voor de zestien woongroepen in Bedum en Appingedam met in totaal honderd bewoners doorgaan. ,,Veel bewoners begrijpen weinig van de coronamaatregelen’’, zegt een woordvoerder. ,,Alles is anders: hun dagbesteding, minder bezoek en begeleiders met mondkapjes. Dit is echt een belangrijke feestdag voor hen.’’

De verstandelijk gehandicapte bewoners zijn bijna allemaal gevaccineerd tegen corona. Toch vieren ze het feest op het grasveld achter het Ontmoetingscentrum voor extra veiligheid alleen met hun eigen huisgenoten.


loading

Feestelijk onthaal met huifkar en maskers

De groepen worden feestelijk onthaald. Een huifkar brengt hen bij de kermis. Daar wachten vrijwilligers van de cricket en hockeyclub hen op met feestmaskers. Als ze allemaal een hebben uitgezocht kan het feest beginnen.

loading


Eliza stort zich op de bak water waarin visjes ronddrijven. Met een hengel met een haakje vist ze ze er uit. ,Ja, ja, ja. Ik heb er al zeven. Acht nu al.’’ Henri komt helpen maar heeft er al gauw genoeg van. Hij ziet een andere attractie: Met een natte spons gooien naar iemand met zijn hoofd door een gat in een houten wand. Wat is er nu leuker dan de begeleiding zo te grazen te nemen? Hij mikt en gooit in een keer raak. Hilariteit alom.


loading

Goocheltrucs maken indruk

De goochelshow van Tim Wijst maakt ook diepe indruk. Marcel gaat naar huis met goocheltruc de onmogelijke drie. ,,Ik ga thuis oefenen tot ik het ook kan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen